AVISOS

El número premiat amb la manta solidària és el 494. Si el tens, posa't en contacte amb nosaltres.

AGENDA D'ACTIVITATS

Properament: Presentació vídeo Regalem abraçades!


divendres, 20 de novembre del 2009

25 N: Les germanes Mirabal


Las Hermanas Mirabal (colecció privada)


En aquest dia de reflexió i denúncia cap als diferents tipus de violència que pateixen les dones, homenatgem a tres heroïnes: les germanes Mirabal, conegudes amb el nom en clau de Las Mariposas, i que van ser brutalment assassinades aquest mateix dia de 1960. 

Minerva, María Teresa i Patria Mirabal van ser tres dones valentes que van lluitar contra la dictadura de violència, masclisme, tortura i crim impulsada pel general Trujillo a la República Dominicana. 

Les germanes van unir-se a l’oposició al règim, “La Agrupació Política 14 de Junio”, i per aquest motiu van ser engarjolades i torturades en diverses ocasions. Malgrat tot van continuar la seva lluita per donar fi a la dictadura, fins que Trujillo va decidir assassinar-les. 

El 25 de novembre del 1960, tornant de la visita als seus marits a la presó, van ser abordades en una carretera solitària i conduïdes a uns conreus de canya propers, on les van matar a cops, intentant simular després que havia estat un accident de trànsit. 

Trujillo va creure que s’havia tret de sobre un gran problema, però el que no va pensar és que havia sentenciat la seva fi, ja que el poble, en conèixer aquest cruel assassinat, es va posar de part de les germanes.


En honor al coratge d’aquestes germanes, cada 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada